SENASTE NYTT

AKTUELLT PROJEKT

PROJEKTETS ORKESTER och SOLISTER

BILDER

STÄMÖVNING

KÖRVETT

KONTAKT
senaste nytt

Anmälan till hösten
210505

Idag har alla som varit anmälda till körens projekt under de senaste åren fått ett mail med information och anmälningsblankett till höstens projekt. All information finns även under Aktuellt projekt.
Vi hoppas verkligen att vi kan fullfölja våra planer men vi följer myndigheternas rekommendationer och restriktioner noga och kommer att anpassa oss efter dem.
Tyvärr tillåter inte rådande läge att vi planerar för ett smakprov i juni utan vi får vänta med att ses till augusti.

Inför hösten
210411

Då läget är fortsatt osäkert och mycket kan hända och ändras på kort tid har styrelsen beslutat att avvakta med att skicka ut anmälningsblanketter till höstens projekt till en bit in i maj. Vi fortsätter att planera för Operagalan i november i Konserthuset och hoppas att vi kanske till och med kan ses för ett smakprov i början på sommaren. Men vi följer utvecklingen och återkommer när vi vet mer.


Om vårens projekt
201123

Styrelsen har beslutat att ställa in vårens Jubileumskonsert och flytta den till våren 2022. Läget är fortfarande för osäkert och sannolikheten att vi kan träffas och sjunga "som vanligt" för liten för att vi skall kunna planera för en konsert i slutet på mars 2021.
Alla som är anmälda till höstens digitala körövningar har idag fått ett brev via e-post från Thorsten med mer information. Har du inte fått brevet ber vi dig kontakat Sally eller Thorsten så vi kan uppdatera vårt register och skicka brevet till dig.

Om höstens projekt

200817

Vi har beslutat ställa in höstens Operagala i november.  Vi i styrelsen har känt ett tungt ansvar och vill inte på något sätt bidra till något som under pågående epidemi  blir ”fel”.  Nästan 40% av de som anmält sig till hösten är 70 år eller äldre. Restriktionerna med högst 50 personer samlade tycks bestå ett bra tag. Erfarenheter från körsång både i USA och på Vrångö talar för att vi inte skall sjunga tillsammans förrän läget känns lite säkrare. En bidragande faktor är också oron för biljettförsäljningen till en tänkt konsert.

Men vi längtar ju så mycket efter att få sjunga och ha lite kontakt!

Så här tänker vi oss framtiden:

1)     I höst arbetar vi med ”distansundervisning” och avsikten är att vi skall träna sång och öva på det jubileumsprogram som är planerat till 28 mars 2021 i Konserthuset. Repertoaren är klar och vi inleder då med Mendelsohns Hear my prayer, varpå vi sjunger den av oss beställda och för oss av Stefan Forssen komponerade En hög visa. Före paus bjuder vi också på Beethovens Körfantasi. Efter paus är det Mozarts Requiem som gäller. 

Till vår hjälp kommer vi att ha materialet inspelat på ett program som heter ScorX. Tommy Jonsson har varit vår kontakt och hjälp med alla inspelningar. I ScorX kan Du på Din datorskärm se noterna samtidigt som Du kan höra Din (och på olika sätt också de andras) stämma. Detta kommer alltså att ersätta CD och filer vi haft för övningar.  

På onsdagarna i höst (med start 2 september) är det tänkt att vi med hjälp av förinspelade filmer skall kunna träffa Matts på dataskärmen. Han kommer att gå igenom veckans ”läxa”, spela och öva på stämmor samt ge tips på klurigheter. Säkert kommer Matts också erbjuda sångövningar, apelsinjonglering och stolliga anekdoter.

2)     Våren 2021 hoppas vi att vi rent fysiskt får träffas igen på Hvitfeldtska. Lördagsrepen blir nog i Annedalskyrkan.  Konserthuset är som sagt bokat den 28 mars.

3)     Hösten 2021 i november funderar vi på att ta upp Operagalan igen. Kanske med delvis ny repertoar

Planen är att vi delar ut noter – utomhus – på Hvitfeldtskas gård onsdagen den 26 augusti klockan 19.00. Du får då med en ”faktura” på det belopp som skall betalas in.

Vi återkommer senare under veckan med mer information.


Ordförande har ordet
200510
I onsdags hade kören styrelsemöte. Nej, vi träffades förstås inte fysiskt utan vi hade vi våra samtal med hjälp av datorerna. Vi hade inte setts sedan då i början av mars så bara det var härligt! Flera av oss är ju i den där hemmakarantänsgruppen.

Varje dag följer vi precis som Du vad som händer kring Coronasmittan och Covid19:s framfart. Det är nog självklart att vi inte kan ha något smakprov och ej heller något årsmöte på Hvitfeldtska den 10 juni. Så detta är nu avbokat.

Tills vi vet något annat så jobbar styrelsen vidare med hösten 2020 som ju skall mynna ut i en gala i Göteborgs Konserthus den 15 november klockan 14.00 eller 18.30. Går Du in på Konserthusets hemsida (www.gso.se) så ser Du att vår konsert är upplagd och man kan redan nu köpa biljetter!

Hösten blir då en förberedelse för konsert i november men också en förberedelse för konsert den 28 mars i Göteborgs Konserthus. Tanken är ju att vi redan i höst börjar med repetitionerna på all den musik som skall framföras. Oerhört spännande är det att kompositören Stefan Forssén nu skrivit färdigt det verk – med Frödings Höga visa som text – som vi i kören beställt till vår jubileumskonsert. Verket är 16 minuter långt och innefattar också en sopran- och en tenorsolist. Matts har fått tjuvkika lite och säger att detta blir så fint för kören! Redan nu håller vi för övrigt på och bokar in solister.

I styrelsen har vi det vanliga problemet att vi inte vet om just Du tänker vara med i höst. Sally som registrerar anmälningarna har fått in färre sådana än vanligt. Vi förstår att alla avvaktar men det vore ändå så bra att veta hur många vi kan bli, hur många noter vi skall beställa, hur många användare vi kan tänkas ha på körens nya repetitionssite etc. etc.  Jag ber Dig skicka in en anmälan. Självklart följer vi alla myndigheters rekommendationer och blir hösten förändrad så blir den det för alla. Betala inte i förväg men anmäl Dig gärna! Jo, styrelsen funderar på alternativ höstverksamhet för kören för vi vill ju så gärna att Göteborgs Konsertkör skall kunna hållas ihop och att vi skall kunna sjunga vidare!

I april nästa år börjar vi repetera inför konsert på Blanka i Varberg.

Ekonomin är god och vi har fortfarande lite ”muskler” så vi ber att Du håller ut, håller Dig frisk och ser till att hålla sångrösten i trim. Vi längtar efter att få sjunga tillsammans med Dig och Dig och Dig….

Var rädd om Dig så ses vi!

Varma hälsningar

/Thorsten

Fortfarande…… ordförande i Göteborgs Konsertkör


En liten påskhälsning
200409
Så här i karantäntider kan vi alla behöva lite uppmuntran och Bengt hittade denna underbara inspelning av Va pensiero, i just karantäntider - https://youtu.be/VubAWDQ3gco
Ta hand om er och ha en underbar påsk så ses vi snart.


BLANKA och körens årsmöte
200330
Vi har i dagarna nåtts av beskedet att BLANKA Varberg Choir Festival ställer in i år men satsar istället på 14-15 maj 2021. Alla anmälda i kören skall ha fått ett mail från Thorsten med information om vad som gäller. Har du inte det, kontakta Thorsten direkt, hans mailadress hittar du under Kontakt, här på körens hemsida.

Eftersom det inte blir några repetioner i april, flyttar vi årsmötet till onsdag 10 juni då vi även kommer ha smakprov inför hösten.
Ta hand om dig så ses vi då!


En uppdatering
200321
Nu är information om höstens projekt uppdaterad, ta en titt på Aktuellt projekt. Där finns all information samt anmälningsblankett.

Om någon i bekantskapskretsen har köpt biljetter till vårens inställda Operagala av Konserthuset återlöses dessa i deras kassa.


Information om de inställda konserterna
200314
Som ni säkert redan har sett här och på körens Facebooksida är konserterna den 29 mars inställda och det kommer inte vara några fler repetitioner i vår. Operagalan flyttar till 15 november 2020 och Jubileumskonserten till våren 2021. Mer information hittar du längre ner.

Köpta biljetter skall återbetalas. Du ansvarar själv för att återbetala till dem som har köpt biljetter av dig. Har du hunnit betala in till kören för sålda biljetter måste du skicka ett mail till Liza, liza.eriksson@hotmail.com med information om bank, kontonummer, summa och datum som betalningen gjordes. Då betalar Liza tillbaka pengarna till dig.
Har du köpt/sålt biljetter av/till en annan körmedlem måste ni själva kontakta varandra för att lösa återbetalning. Tänk på att om ni använde Swish hittar du transaktionen med namn och telefonnummer i appen. Behöver du kontaktuppgifter till någon, hör av dig till Sally, sally.boyd.sander@gmail.com.
När all återbetalning är klar har biljetterna inget värde.

Hur Konserthuset kommer att hantera biljetter som de har sålt vet vi först på måndag. Vi återkommer med information.

Alla kallas till föreningens årsmöte som är flyttat till 22 april klockan 18.45 i södra aulan.  Blankaövningarna börjar förhoppningsvis denna kväll och även om du inte är med i Blanka är du välkommen att stanna en stund och sjunga med.
Blanka Choir Festival har meddelat att de fattar beslut om genomförande den 20 april. Vi återkommer om Blanka så fort vi vet mer.

Information om hösten – Operagala och Jubileumskonsert!
Den inställda vårkonserten har vi flyttat till söndagen den 15 november i Konserthuset. DÅ skall det bli operagala och vi låter programmet växa med ytterligare två körsatser som vi övar in under hösten. Vi repeterar operagalans program och börjar så smått med instuderingen av den nu flyttade jubileumskonserten som förhoppningsvis blir en söndag i mars 2021.
För dig som redan är med i Operaprojektet våren 2020 reducerar vi höstens deltagaravgiften till 800:- plus tillkommande noter, övriga medlemmar betalar full avgift. Eftersom höstens projekt har förändrats måste du anmäla dig på nytt till höstprojektet, så vi vet vilka som vill vara med och vilka noter vi behöver beställa. Inbjudan och anmälningsblankett kommer finnas på hemsidan inom kort och vi är tacksamma för anmälan snarast.

Vårfesten är inställd men vi planerar en fest efter operagalan i november!

Varmt välkomna på årsmöte 22 april, på smakprov 10 juni och så småningom till en spännande jubileumshöst.


Konserterna är inställda
200313
Styrelsen har idag beslutat att ställa in konserterna den 29 mars och Konserthuset har updaterat informationen på sin hemsida. Vi återkommer så fort vi kan med information om hur vi går vidare och vad som händer nu.
Glöm inte att det är årsmöte nu på onsdag i Södra Aulan på Hvitfeldtska med start 18:45.


Onsdag 4 mars
200301
Nu på onsdag blir repetitionen i Norra aulan. Tacksam om alla vill hjälpa till och sprida informationen så alla vet var vi skall vara.


Från lördagens repetition
200301
Matts vill att vi lär oss en del av programmet utantill till konserterna. Det gäller dessa verk:
- Va pensiero
- Bacarolle
- Tosca
- Habanera
 -Toreador (Votre toast Escamillo)

Klädslen till konserterna är nu bestämt, titta under Aktuellt projekt.


Höstens projekt som nu blir våren 2021
200301 - uppdaterat 200321
Igår på repetitionen avslöjade Matts och Thorsten höstens program. Vi fortsätter att fira vårt 25-års jubileum med en riktig jubileumskonsert!

Vi inleder med pampiga Zadok the Priest av Händel och fortsätter med Mendelssohns Hear my Prayer. För att manifestera jubileumsåret har kören beställt ett verk av kompositören Stefan Forssén som framförs för första gången den 15 november. Texten bygger på Gustaf Frödings, En hög visa. Jubileumsåret för Beethoven kan vi i inte bortse från utan tar upp på nytt Beethovens Körfantasie. Efter paus kommer en publikens och många sångares favorit, Requiem av Mozart.

Om någon har stämCD till Zadok the Priest så lånar Gunhild gärna den. Kontakta henne på repetitionen på onsdag.


Hela konsertprogrammet
200227
Nu finns hela konsertprogrammet att ladda ner. Titta på Aktuellt projekt, en bit ner i högerkolumnen.


Dags att hämta ut biljetter!
200215
I onsdags började vi dela ut biljetter till kören. Om du inte har hämtat ut dina än, glöm inte att göra det nu på onsdag. Det är viktigt att vi alla gör vårt bästa att sälja så många biljetter vi bara kan då körens största inkomstkälla är biljettintäkten. Dessutom är det ju roligt att sjunga för ett fullsatt Konserthus!


Inför onsdagsrepet
200205
Sopraner! Det finns tre sopranstämmor på stämCDn för Cavalleria Rusticana från sida 21 och framåt. Tipset från Matts är att lyssna på/öva in alla varianter så meddelar Matts vem som sjunger vad på onsdag.

Nu ligger konsertflyern uppe för nedladdning, titta under Aktuellt projekt

Dags för första lördagsrepet!
200131
Imorgon lördag är det dags för första lördagsrepet i St Jakobs kyrka vid Heden. Dörren öppnas 09:30 och tänk på att komma i tid, ytterdörren måste vara låst medan vi är i kyrkan och det är väldigt svårt att höra om någon knackar på dörren när vi har börjat öva.
Välkomna!


Då var vi igång!
200108
Det var stor uppslutning idag på terminens första repetition och det ser ut som om vi blir ungefär 200 personer i kören vilket är helt fantastiskt.
Ett extra stort välkommen till de nya koristerna som var med för första gången idag.
Alla vars mailadress vi har skall ha fått ett mail med en länk till övningsfilerna. Har du inte fått mailet, börja med att ta en titt i skräppostmappen då mailet hade hamnat där för en del i kören. Hittar du inte mailet, kontakt Gunhild i styrelsen så hjälper hon dig.
Repschema för hela terminen kommer nästa vecka men tills dess, läxa till nästa onsdag 15/1 är följnade verk:
Nabucco - Va, pensiero
Tosca - Te deum
Carmen - Habanera
Carmen - Toreador


Välkommen till vår Operagala våren 2020!
191012
Våren 2020 blir det en riktig önskekonsert med ett pärlband av operaklassiker.
Konsertprogrammet håller på att planeras. Det innehåller musik för kör såväl som för solister från kända operor som Verdis Macbeth, Othello, Aida och Nabucco, Puccinis Tosca, liksom Bizets Carmen, Mascagnis Cavalleria Rusticana och Wagners Tannhäuser.

Solister är:

Jenny Sandelin från Finland - sopran

Eleni Matos från USA - mezzosopran

Christian Juslin från Åland - tenor

Marco Stella från Sverige - baryton


Eftersom konserten blir redan 29 mars fyller vi på, för dem som vill, med att delta i Blanka Choir Festival i Varberg under Kristihimmelsfärdshelgen.
Läs mer om bägge projeten under Aktuellt projekt och anmäl dig!
Styrelsen


GDPR-lagen och kören
180731
Nytt sedan våren 2018 är att alla personregisterförande organisationer omfattas av en ny lag. Bl a har personerna i registret rätt att ta del av innehållet (för egen person), sina rättigheter och hur registret hanteras. Läs här vad gäller Göteborgs Konsertkör.


 

Webmaster: Karin • Webbhotell: Oderland