SENASTE NYTT

KÖRVETT

senaste nytt

Välkommen till vår Operagala våren 2020!  191012
Våren 2020 blir det en riktig önskekonsert med ett pärlband av operaklassiker.
Konsertprogrammet håller på att planeras. Det innehåller musik för kör såväl som för solister från kända operor som Verdis Macbeth, Othello, Tosca, Aida och Nabucco liksom Bizets Carmen, Mascagnis Cavalleria Rusticana och Wagners Tannhäuser.

Solister är:

Jenny Sandelin från Finland - sopran

Eleni Matos från USA - mezzosopran

Christian Juslin från Åland - tenor

Marco Stella från Sverige - baryton

Eftersom konserten blir redan 29 mars fyller vi på, för dem som vill, med att delta i Blanka Choir Festival i Varberg under Kristihimmelsfärdshelgen.
Läs mer om bägge projeten under Aktuellt projekt och anmäl dig!

Välkommen till vår höststart i Göteborgs Konsertkör 190817
Vi ses på onsdag  den 21 och börjar klockan 18.45. Kom i god tid om Du kan.
Tyvärr saknar vi noter till kursstarten pga av en nytryckning som görs av vårt notförlag. Förhoppningen är vi skall ha noter till alla som beställt när vi träffas 4 september. Har DU extra noter hemma så är vi glada om Du tar med och lånar ut dem i några veckor.
Vi ser fram emot en kul termin med Matts vid rodret.

Volontärer till European Choir games 190523
European Choir games kommer att hållas i Göteborg  3-10 augusti. Är du intresserad av att jobba som volontär under evenemanget hittar du mer information här.

SMAKPROV inför hösten 2019 190505
Onsdag 12 juni klockan 18.45  blir det smakprov av höstens verk, Händels Messias. Kom och lyssna och provsjung, vi ses i Södra aulan på Hvitfeldtska.

VÅRFEST 2019 190228

Boka in måndagen den 6 maj i din kalender!
    Då har vi vårfest i Caroline Wijks Sjuksköterskehem – en mysig lokal som ligger alldeles bakom Vasakyrkans församlingshem, Vasa kyrkogata 5.
    Vi börjar kl 18.00.
Vill du framföra någon liten trudelutt, ensam eller i grupp, så hör dig till Anna-Karin Johnson Saner.

RÖSTVÅRD nytt i maj 2019 190324

Kören erbjuder korta kurser i sångteknik under ledning av Matts Johansson, vår körledare. Hittills har över 150 medlemmar deltagit, ett flertal varje termin. Kostar endast 500 kr för 3 x 1 tim!

Ett alternativ är att öva med Carolina Friberg. Läs om hennes verksamhet här.
    Carolina har en pedagogik som är lik Matts´och väldigt god renommé.
   Hon erbjuder medlemmar i vår kör 20% rabatt på sina ordinarie priser.

Nya tider för lektioner i maj med Matts och villkoren för våren 2019 med Matts och Carolina kan du ladda ner här.

ÅRSMÖTE 20 mars 2019 190228

Missa inte årsmötet onsdagen den 20 mars, vi startar kl 18.45 – vanlig reptid och i Södra aulan.
    Bryr du dig om körens framtid så var där, lyssna och deltag i "debatten" – det är ju ditt fritidsintresse det handlar om!
    Du kan beställa årsmötesdokumenten genom att mejla Thorsten Bengtsson. Detta av praktiska skäl.

JULFESTEN 2018 181208

Körens julfest den 25 nov i St Jacobs kyrka blev en trevlig tillställning.
    De ca 50 medlemmar som deltog fick både sjunga och lyssna till välsång.
    Hyllningssångerna till Simon och Matts hade fått aktuell text av Martina Hellmansson.
    Tack till alla er som som bidrog!

BETALA MED SWISH! 180426
Nu har kören skaffat Swish-konto, så det blir lättare att betala till kören för CD-skivor, etc. Se till att ha den möjligheten och gör livet lite lättare för oss alla!

Körens Swish-nummer är
    123 1986 751

Lägg in det i din mobil så har du det alltid till hands.
OBS! Gäller inte vid biljettredovisning, då skall körens bankgiro användas.

EGNA CD- OCH DVD 160711 Körens inspelningar från de senaste konserterna finns att köpa till självkostnad. Fråga Astrid Brauer.

VILL DU HA PRIVATA SÅNGLEKTIONER? 170302
Vill du träna extra med proffshjälp så rådfråga Matts som kan tipsa om lämpliga lärare.

Alternativt deltar du sångteknik-övningar i mindre grupper inom kören. Läs om RÖSTVÅRD i vänsterspalten.

KÖRSÅNG BRA FÖR KROPPEN! 161005
Detta enligt en aktuell vetenskaplig artikel i tidskriften Forskning & Framsteg. Ladda ner här!

GDPR-lagen och kören 180731

Nytt sedan våren 2018 är att alla personregisterförande organisationer omfattas av en ny lag. Bl a har personerna i registret rätt att ta del av innehållet (för egen person), sina rättigheter och hur registret hanteras. Läs här vad gäller Göteborgs Konsertkör.

Webmaster: Karin • Webbhotell: Oderland