SENASTE NYTT

PROJEKTETS ORKESTER och SOLISTER

STÄMÖVNING

KÖRVETT

Englands finaste körverk i höst!

Gerontius dröm

av Sir Edward Elgar

Höstens projekt är speciellt: Kören får tillfälle att sjunga ett av Englands mest framförda verk. Storslaget, maffigt, en utmaning. Och unikt i Göteborg!

Det är samma musik som vid körens allra första konsert, i Domkyrkan, för 23 år sedan. Båda tillfällena blir under ledning av Simon Phipps, som startade kören.

Vi kommer bjuda på strålande solister, stor orkester och en vältrimmad kör – anmäl dig snarast!

En konsert söndagen den 18 nov i Konserthuset. Ladda ner reklamflyer med mer information nedan!

Instuderingen delas mellan körledare  Matts Johansson - med Karin Birgersson   som ackompanjatör - och  Simon Phipps.

Karin och Matts i väntan på Go...  Simon?

Matts Johansson, läs mer om honom här

Matts genomför, tillsammans med ackompanjatören, den huvudsakliga instuderingen med kören. Simon medverkar vid instuderingen och genomför konserterna som orkesterrepetitör och dirigent.

VI VILL HA FLER BASAR OCH TENORER!

Ska vår kör låta bra behövs balans mellan stämmorna och vi vill därför uppmuntra fler manliga sångare att prova på att sjunga med oss. Enda kravet är körvana.

Har du, eller någon manlig bekant, körvana och vill deltaga i  körens projekt så tveka inte: hör av dig/er hit!

Hör du till en damstämma: Bidrag till bättre balans i kören – rekrytera en bas eller tenor!

Denna annons i G-P i aug 2018:

RÖSTVÅRD & SÅNGLEKTIONER:

Du kan till låg kostnad få extralektioner i sångteknik – viktigt för alla som vill bli en bättre sångare!

Obs! Nu fler lektioner i okt o nov

Aktuellt program för hösten kan du ladda ner här.

Finns även anmälningslista i rep.lokalen.

Vill du ha enskilda sånglektioner? Rådfråga vår körledare Matts Johansson.

CD-TIPSET:

Du lär snabbare in dina körinsatser genom att lyssna och sjunga med när du hör musiken med orkester och solister.

Köp en CD eller lyssna på YouTube. Här är exempelvis två inspelningar:

Har du tips på fler bra inspelningar så sänd ett mejl här.

REKLAMFLYER ATT LADDA NER

Klicka på bilden, ladda ner och sprid!

"Tre vårprimörer"
NÖJDA MED KVÄLLEN!

Simon Phipps till höger

Matts Johansson och Karin Birgersson

Klicka på bilderna.

SCHEMA FÖR HÖSTEN 2018:

Smakprov: Nya och gamla körmedlemmar samlas i Hvitfeldtskas Södra aula den 30 maj kl 18.45 för att lyssna och sjunga lite ur verket.

För att få ut noter (om du inte har egna*) och stäm-CD betala in 300 kr på körens BG-konto (se nedan) eller betala via Swish på plats.
  Är du ny i kören och väljer att inte fortsätta, återbetalas beloppet om du senast vid repet den 5 september återlämnar noter och CD i skick som när du fick materialet.
   Inbetalning av resterande deltagaravgift - se nedan.

Första samling är den 22 aug kl 18.45 i Hvidfeldtska Södra Aula

Repetitionerna fortsätter därefter varje onsdag 18.45-21.15 i Södra Aulan samt 2-3 lördagar i annan lokal – se nedan.

Om du kommer för sent till onsdagsrep finns risk att ytterdörren är låst. Ring då Anki på tel 0706-471071.

Lördagsrepetitioner: De blir lördagarna den 15/9, 13/10 och 3/11, prel kl 10-15. Lokal: 15/9 och 13/10 i St Jacob. Den 3/11 är vi på Artisten, alla i stora salen.

Rep.schema: Kan du ladda ner här.

HÄMTA INBJUDAN
här och spara ner pdf-filen på skrivbordet. Här kan du läsa alla detaljer som gäller för att deltaga.

ANMÄL DIG! Spara ner en blankett här, skriv ut, fyll i och ta med, posta eller mejla in din Anmälan.

DELTAGARAVGIFT: Avgiften för att deltaga är totalt 1.350 kr om du saknar noter (obs! höjd avgift pga dyrare noter). I avgiften ingår noter och stäm-CD (1.050 kr om du redan betalt 300 kr för materialet). Har du egna noter sedan tidigare och använder dem så är totalavgiften 1.200 kr.

Hela avgiften ska var inbetald på körens bankgiro senast den 28 september. Läs noga Inbjudan och betala i tid.

BANKGIRO för inbetalning av deltagaravgift m m:  875-1927 OBS! Glöm inte ange namn vid betalning.

DU KAN ÄVEN BETALA MED SWISH!
Nu har vi Swish-konto så det blir lättare att betala mindre belopp till kören. T ex för noter+CD, festavgift, CD-inspelningar etc.

Körens Swish-nummer är
                                                123 1986 751
Lägg in det i din mobil redan nu så har du det alltid till hands.

BILJETTER OCH REDOVISNING

Varje körmedlem är skyldig att ta emot biljetter för försäljning till vänner och bekanta till reducerat medlemspris. Försäljningen ska redovisas i god tid före konserterna till din stämvärd.

Inbetalning sker (ej Swish) till körens Bankgiro 875-1927 OBS! Glöm inte ange ditt namn och till vilka föreställningar biljetterna är sålda.

Osålda biljetter lämnas till stämvärd senast en vecka före konserterna så de är möjliga att sälja i Konserthuset. Viktigt!

Biljetter kan även köpas i Konserthusets kassa och via www.gso.se till ordinarie pris.

SCENKLÄDSEL FÖR KONSERTEN

Damer Svart hellång kjol/byxa,svart överdel med minst 3/4 lång ärm, svarta skor.
Herrar Svart kostym/smoking, svart skjorta öppen i halsen, svarta skor.
Noterna ska ha svart omslag

TIDER FÖR GENREP OCH KONSERT

Huvudrep med orkester: Lör 17 nov, i Artisten kl 11.30-16.30
Gen.rep & konsert: Sön 18 nov, i Göteborgs Konserthus, körsamling kl 11.00.

Efter Verdi 2017-1. Foto Carola Hülshorst

"Med rosor på kind och solsken i blick..."
Foto Carola Hülshorst

"Hemmaplan". Foto Eva Göthberg