SENASTE NYTT

PROJEKTETS ORKESTER och SOLISTER

UPPVÄRMNING

KÖRVETT

Spännande Tysk-Ryskt i vår!

Beethovens C-dur mässa, Borodins "Polovtsiska Danser" och Sjostakovitjs Pianokonsert nr 2 – med Karin som solist!

En jätteskön musikkompott för både publiken och kören. Hör Beethovens mästerverk direkt – det hittar du på t ex https://www.youtube.com/watch?v=8g-OlM169mo
  Lägg sedan till Borodins populära danser och inte minst Karin Birgerssons Konserthus-debut med Sjostakovitjs fina pianokonsert.
  Strålande solister, stor orkester,  vältrimmad kör och dirigent Simon Phipps – anmäl dig snarast!

En eller två konserter blir det söndagen den 15 april.

Instuderingen delas mellan körledare  Matts Johansson - med Karin Birgersson   som ackompanjatör - och  Simon Phipps.

Karin och Matts i väntan på Go...  Simon?

Matts Johansson, läs mer om honom här

Matts genomför tillsammans med ackompan- jatören den huvudsakliga instuderingen med kören. Simon medverkar vid instuderingen och genomför konserterna som orkester- repetitör och dirigent.

BALANSPROBLEM: VI BEHÖVER  FLER BASAR OCH TENORER!

Har du, eller någon manlig bekant till dig, körvana och vill deltaga i  körens kommande projekt så tveka inte: hör av dig/er hit!

Ska kören låta bra bör vi ha balans mellan stämmorna, dvs att altar och sopran inte är för många i förhållande till mansstämmorna.

Inför kommande projekt vill vi därför uppmuntra fler manliga sångare att prova på att sjunga med oss.

Hör du till en damstämma: Vill du bidraga till bättre balans i kören så rekrytera en bas eller tenor!

Denna GP-annons syntes i aug 2017:

EXTRA RÖSTVÅRD:

Vi har förmånen att till låg kostnad få extralektioner av vår körledare i sångteknik – viktigt för alla som vill bli en bättre sångare!

Program för vårterminen är inte klart än. Vi återkommer med inbjudan.

CD-TIPSET:

Du lär snabbare in dina körinsatser genom att lyssna och sjunga med när du hör musiken med orkester och solister.

Köp en CD eller lyssna på YouTube. Beethovens mässa kan du höra här https://www.youtube.com/watch?v=8g-OlM169mo

Återkommer med fler tips.

REKLAMFLYER ATT LADDA NER

När vårt material är klart finns reklamblad att ladda ner här.

SCHEMA FÖR VÅREN 2018:

Rep.start/smakprov: Intresserade nya och gamla körmedlemmar samlas i Hvitfeldtskas Södra aula den 17 januari kl 18.45 för att lyssna och sjunga lite ur verket.

Medtag 300 kr för att få ut noter (om du inte har egna*) och stäm-CD eller visa kvitto på att du satt in beloppet på körens BG-konto - se nedan.
  Är du ny i kören och väljer att inte fortsätta, återbetalas beloppet om du senast vid repet den 31 jan återlämnar noter och CD i skick som när du fick materialet.
   Inbetalning av resterande deltagaravgift - se nedan.

Repetitionerna fortsätter därefter varje onsdag 18.45-21.15 i Södra Aulan samt 3 lördagar i annan lokal – se nedan.

* Borodins "Polovtsiska Danser" framförde kören 2011. Ange på din anmälan om du har dessa noter, så slipper vi köpa och du får 100 kr "i rabatt".

Om du kommer för sent till onsdagsrep finns risk att ytterdörren är låst. Ring då Anki på tel 0706-471071.

Lördagsrepetitioner: Den 10/2, 3/3 och 24/3, prel kl 10-15. Plats: St Jakobs kyrka vid Heden.

Rep.schema: Ej klart än.

P-tips!
Parkeringen vid Norra Aulan är stängd f n. Åk kollektivt eller var ute i god tid för att få p-plats vid Södra Aulan eller i närheten.

HÄMTA INBJUDAN
här och spara ner pdf-filen på skrivbordet. Här kan du läsa alla detaljer som gäller för att deltaga.

ANMÄL DIG! Spara ner en blankett här, skriv ut, fyll i och ta med, posta eller mejla in din Anmälan.

DELTAGARAVGIFT: Avgiften för att deltaga är totalt 1.300 kr om du saknar noter. Då ingår noter och stäm-CD (1.000 kr om du redan betalt 300 kr för materialet). Har du egna noter* sedan tidigare och använder dem så är totalavgiften 1.200 kr.

Hela avgiften ska var inbetald på körens bankgiro senast den 31 januari. Läs noga Inbjudan och betala i tid.

BANKGIRO för inbetalning av deltagaravgift m m:  875-1927 OBS! Glöm inte ange namn vid betalning.

BILJETTER OCH REDOVISNING

Varje körmedlem är skyldig att ta emot biljetter för försäljning till vänner och bekanta till medlemspris. Försäljningen ska redovisas i god tid innan konserterna till din stämvärd.

Inbetalning sker till körens Bankgiro 875-1927 OBS! Glöm inte ange ditt namn och till vilka föreställningar biljetterna är sålda.

Osålda biljetter lämnas till stämvärd senast en vecka före konserterna så de är möjliga att sälja i Konserthuset. Viktigt!

Biljetter kan även köpas i Konserthusets kassa och via www.gso.se till ordinarie pris.

SCENKLÄDSEL FÖR KONSERTEN

Damer: ej fastställt än
Herrar: ej fastställt än

TIDER FÖR GENREP OCH KONSERT

Generalrep: Lör 14 april, prel i Artisten kl 10.00-16.00
Konsert: Sön 15 april, en eller två konserter i Göteborgs Konserthus

SÅNGLEKTIONER?

Kören arrangerar gruppvisa lektioner i sångteknik med vår körledare, se program för "Extra röstvård": <<<Kolla vänsterspalten

Vill du ha enskilda lektioner? Rådfråga vår körledare Matts Johansson.

Foto Eva Göthberg