OM KÖREN

MEDLEMSIDOR

aktuellt

Förhandstips inför våren 2020

Till våren blir det en operagala!

Konsertprogrammet håller på att planeras men det kommer att innehålla musik för kör såväl som för solister från kända operor som Verdis Macbeth, Othello, Tosca, Aida och Nabucco liksom Bizets Carmen, Mascagnis Cavalleria Rusticana eller Wagners Tannhäuser.

Solisterna är:

Jenny Sandelin från Finland – sopran

Eleni Matos från USA – mezzosopran

Christian Juslin från Åland – tenor

Marco Stella från Sverige – baryton.

Det här kommer att bli en konsert som Du inte vill missa så skriv upp 29 mars redan nu!

Klicka på flyern nedan för att ladda ner den.

BESTÄLLA BILJETTER

Biljetter säljs några veckor före i Konsert-husets kassa och via webbtjänsten www.gso.se samt genom körens medlemmar.

Vill Du beställa biljetter från körmedlem (till medlemspris): mejla hit, ange namn, telefonnr och antal biljetter Du vill ha.

VI SÖKER BASAR OCH TENORER!

Vill du, eller kanske någon manlig bekant till dig, vara med i vår kör (körvana krav): hör av dig hit!

Den här annonsen kunde ses i G-P under sommaren:

VI HÅLLER LIV I DE KLASSISKA KÖRVERKEN!

Göteborgs Konsertkör är en storkör som samlas i musikprojekt varje höst och varje vår.

Kören består av en kärna på ca 70-80 ständigt medverkande sångare och därtill lika många körvana sångare som är med i varierande omfattning. Vanligtvis är vi mellan 120-180 körsångare som repeterar in större körverk – ofta sådan musik som stans stora yrkeskörer och symfoniker sällan kan framföra.

I projekten samverkar professionella symfoniker och operasolister med musiker och sångare som just avslutat eller är i slutfas av sin utbildning vid högre musikskolor. På detta sätt ger vi kommande generation yrkesmusiker och -sångare möjlighet att medverka i  större musikaliskt sammanhang. En välkommen praktik som komplement till den utbildning och övningstillfällen som musikskolorna ger.

Repetitioner och konserter leds alltid av yrkesverksamma körledare och dirigent.

Vill du veta mer om kören tidigare genomförda projekt så klicka här.

KORT OM GÖTEBORGS KONSERTKÖR

Inriktningen är idag densamma som när kören startades 1995 av regionens dåvarande Musik i Väst – stort, pampigt och kul. På Simon Phipps initiativ.

Sedan årsskiftet 2007/2008 drivs kören ideellt, utan stöd eller sponsorer, av körföreningen Göteborgs Konsertkör.

Vill du veta mer om tankarna år 2008 kring körens framtid kan du läsa den dåvarande körledningens program-förklaring här.

Mer information om nästkommande projekt och möjlighet att deltaga som sångare (körvana krävs) finner du här.

Hösten 2019

Hösten 2019 var det en riktig kör- och publikfavorit i form av

Georg Friedrich Händels

Messias

under ledning av
Matts Johansson, dirigent
och kormästare

Solister var:
  • Hilkka Ylinära, sopran
  • Anna-Sara Åberg, alt
  • Conny Thimander, tenor
  • Pär Fürst Nilsén, bas

Söndagen den 17 november Konserthuset i Göteborg

Våren 2019

Tre musik-epoker i samma konsert!

Antonio Vivaldis Gloria
Franz Schuberts G-durmässa
Lars-Erik Larssons Förklädd Gud

Lättlyssnad och mysig vårmusik som framfördes den 29 april i Konserthuset. Konserterna blev dessutom avstampen för Matts Johansson som dirigent för kören.

Solister var:
        •  Carolina Friberg, sopran
        •  Anna Sara Åberg, alt
        •  Iwar Bergqvist, tenor
        •  Marco Stella, bas
        •  Tomas von Brömssen, recitatör

Hösten 2018

Kören framförde den 18 nov ett av Englands mest älskade verk. Och unikt i Göteborg:

Gerontius dröm

av Sir Edward Elgar

Det var samtidigt en bejublad avslutning på
Simon Phipps
musikaliska ledarskap för kören.

Solister var
        • Adrian Thompson, tenor
        • Maria Streijffert, mezzosopran
        • Andreas Landin, baryton
som gjorde en strålande insats
tillsammans med en stor och
superbra orkester.

Det blev en mäktig konsert. Stort tack till alla som bidrog!

Beethoven,
Sjostakovitj
Borodin!

Våren 2018 blev till en fin kombination av äldre och modernare klassisk musik:
Beethovens fina Mässa i C-dur, Sjostakovitjs Pianokonsert Nr 2
med Karin Birgersson som pianosolist
samt
Borodins Polovtsiska Danser ur
"Fürst Igor"

Tack till – förutom publiken – sångsolisterna Hilkka Ylinärä, Monica Danielson, Per Lindström och Arvid Eriksson. Och till den fantastiska orkestern!

Allt under ledning av Simon Phipps och kormästare Matts Johansson.

GÖTEBORGS KONSERTKÖR "ON TOUR"
För tredje gången sände vi en sjungande delegation till firandet av Händels 352:a födelsedag. Senast deltog vi med 35 sångare som bjöd på tre inslag; sång vid Händel-statyn, inslag i körkonsert i St Ulrich-kyrkan och i  storkören i  konserthuset. Allt detta i  födelseorten Halle an der Saale, Tyskland – ett årligen återkommande evenemang där en barock-orkester, fina solister och ca 450 körsångare framför Händels Messias inför fullsatt salong. Mycket populärt!

Klicka på bilden och ladda ner!

Ett inslag i evenemanget är att med- verkande körer även ger ett eget konsert- bidrag i fullsatt kyrka. Vår kör bjöd här på en handfull svenska folkvisor, bl a Bellman.
Lena Palmqvist dirigerade, se nedan och klicka.

Webmaster: Karin • Webbhotell: Oderland