OM KÖREN

MEDLEMSIDOR

aktuellt

Våren 2019

Tre musik-epoker i samma konsert!

Vad sägs om följande:

Franz Schuberts G-durmässa
Antonio Vivaldis
Gloria

Lars-Erik Larssons Förklädd Gud.

Lättlyssnad, mysig vårmusik, eller hur?

•  Carolina Friberg, sopran
                •  Anna Sara Åberg, alt
                •  Iwar Bergqvist, tenor
                •  Marco Stella, bas
                •  Recitatör, (hemlig gäst)

Matts Johansson, dirigent
och kormästare

Söndagen den 28 aprilKonserthuset i Göteborg

Kryssa för i kalendern redan nu!

BESTÄLLA BILJETTER

Biljetter säljs några veckor före i Konsert-husets kassa och via webbtjänsten www.gso.se samt genom körens medlemmar.

Vill du beställa biljetter från körmedlem (till medlemspris): mejla hit, ange namn, telefonnr och antal biljetter du vill ha.

VI SÖKER BASAR OCH TENORER!

Vill du, eller kanske någon manlig bekant till dig, vara med i vår kör (körvana krav): hör av dig hit!

Den här annonsen kunde ses i G-P under sommaren:

VI HÅLLER LIV I DE KLASSISKA KÖRVERKEN!

Göteborgs Konsertkör är en storkör som samlas i musikprojekt varje höst och varje vår.

Kören består av en kärna på ca 70-80 ständigt medverkande sångare och därtill lika många körvana sångare som är med i varierande omfattning. Vanligtvis är vi mellan 120-180 körsångare som repeterar in större körverk – ofta sådan musik som stans stora yrkeskörer och symfoniker sällan kan framföra.

I projekten samverkar professionella symfoniker och operasolister med musiker och sångare som just avslutat eller är i slutfas av sin utbildning vid högre musikskolor. På detta sätt ger vi kommande generation yrkesmusiker och -sångare möjlighet att medverka i  större musikaliskt sammanhang. En välkommen praktik som komplement till den utbildning och övningstillfällen som musikskolorna ger.

Repetitioner och konserter leds alltid av yrkesverksamma körledare och dirigent.

Vill du veta mer om kören tidigare genomförda projekt så klicka här.

KORT OM GÖTEBORGS KONSERTKÖR

Inriktningen är idag densamma som när kören startades 1995 av regionens dåvarande Musik i Väst – stort, pampigt och kul. På Simon Phipps initiativ.

Sedan årsskiftet 2007/2008 drivs kören ideellt, utan stöd eller sponsorer, av körföreningen Göteborgs Konsertkör.

Vill du veta mer om tankarna år 2008 kring körens framtid kan du läsa den dåvarande körledningens program-förklaring här.

Mer information om nästkommande projekt och möjlighet att deltaga som sångare (körvana krävs) finner du här.

Hösten 2018

Kören framförde den 18 nov ett av Englands mest älskade verk. Och unikt i Göteborg:

Gerontius dröm

av Sir Edward Elgar

Det var samtidigt en bejublad avslutning på
Simon Phipps
musikaliska ledarskap för kören.

Solister var
        • Adrian Thompson, tenor
        • Maria Streijffert, mezzosopran
        • Andreas Landin, baryton
som gjorde en strålande insats
tillsammans med en stor och
superbra orkester.

Det blev en mäktig konsert. Stort tack till alla som bidrog!

Beethoven,
Sjostakovitj
Borodin!

Våren 2018 blev till en fin kombination av äldre och modernare klassisk musik:
Beethovens fina Mässa i C-dur, Sjostakovitjs Pianokonsert Nr 2
med Karin Birgersson som pianosolist
samt
Borodins Polovtsiska Danser ur
"Fürst Igor"

Tack till – förutom publiken – sångsolisterna Hilkka Ylinärä, Monica Danielson, Per Lindström och Arvid Eriksson. Och till den fantastiska orkestern!

Allt under ledning av Simon Phipps och kormästare Matts Johansson.

19 nov 2017 framförde vi

Verdis storverk

Messa da Requiem!

Detta storslagna mästerverk fångade verkligen publiken! Sammanlagt 1.700 åhörare lyssnade vid de två konserter vi bjöd på i Göteborgs Konserthus. Vi fick lysande recensioner, minsann!

Inte minst tack vare våra fina solister
Paulina Pfeiffer, sopran
Maria Forsström, mezzosopran
Markus Pettersson, tenor
Anders Lorentzson, bas
Dirigerade gjorde Simon Phipps.
Klicka på bilden

GÖTEBORGS KONSERTKÖR "ON TOUR"
För tredje gången sände vi en sjungande delegation till firandet av Händels 352:a födelsedag. Senast deltog vi med 35 sångare som bjöd på tre inslag; sång vid Händel-statyn, inslag i körkonsert i St Ulrich-kyrkan och i  storkören i  konserthuset. Allt detta i  födelseorten Halle an der Saale, Tyskland – ett årligen åter- kommande evenemang där en barock-orkester, fina solister och ca 450 körsångare framför Händels Messias inför fullsatt salong. Mycket populärt!

Klicka på bilden och ladda ner!

Ett inslag i evenemanget är att med- verkande körer även ger ett eget konsert- bidrag i fullsatt kyrka. Vår kör bjöd här på en handfull svenska folkvisor, bl a Bellman.
Lena Palmqvist dirigerade, se nedan och klicka.